Profil

 

Vi er en familie med stor interesse for den islandske hest.
 
Vores familie er bestående af Søren og Mette, og vores børn. Mette er også forfatteren bag hestebogserien Hestedrømme, som hele familiens heste har givet inspiration til.
Vi flyttede på ejendommen Laanumgaard i 2002, hvor vi lavede hestestald og folde til et par dressurheste.
 
I 2005 år siden skiftede Mette sin dressurhest ud med en islandsk hest, og siden er der kommet flere af den slags her på stedet og Søren begyndte at ride også.
Grunden til at skifte til islandsk hest var tanken om at kunne ride en tur i området en gang i mellem, men da den første islandske hest var prøvet, var der masser at lære for at kunne tølte der udad:-) Derfor skulle der undervisning til og en helt ny verden åbnede sig med både kåringer, stævner, avl, klubber og hygge. 
 
Vores datter, Sine, er en ihærdig stævnerytter og har i flere år deltaget ved DM. I 2018 blev hun danmarksmester i speedpas for juniorer, og i 2019 vandt hun bronze i samme diciplin. Hun var også kvalificeret til DM 2020 med sin pashest, men pga Corona blev DM aflyst. I 2021 fik hun bronze i både speedpas og P1, 250 m fra startboks samt en fjerdeplads i stilpas. Hun deltog i DM Gædingakeppni i september 2021, hvor hun og hesten Otur blev 2'er i B finalen <3
DM 2018
 Mette og Otur  Anne-Marie og Storm
 
En gang i mellem kommer der et føl på marken, men ikke ret tit. Vores mål er at avle sunde, tillidsfulde heste med et godt sind og rummelige bevægelser.
Alle vores heste er dagligt i kontakt med mennesker og går i en flok med flere aldersgrupper repræsenteret, så der er voksne heste til at opdrage de yngre.
 
Vi har en stald med to lækre løsdrifte som kan slås sammen om sommeren til en stor med to indgange. Der udover er der også et stort halvtag, som hestene benytter ret meget.
Vi har lejet ekstra jord, da der kun hører 2 tdl med til ejendommen. Den mark vi har lejet er en rigtig god mark med stejle skrænter og bakker, hvor hestene kan tumle og får meget motion ved at gå frem og tilbage mellem stald og mark.
Om vinteren fodrer vi 4-5 gange i løbet af dagen, så hestene altid har lidt at spise og pille i. Grovfoderet er både hø og wrap. Fuldfoderet er forskelligt fra hest til hest alt efter, hvad de har brug for.
 
 
Løsdriften
Striglepladsen
Vi har en ridebane, udendørs strigleplads og en lille terrasse med udsigt til ridebanen. Vi har bygget en ridehal i 2018.
 
På sigt er det meningen, at der skal udbydes hesteassisteret terapi, da Mette lige er færdig med en uddannelse omkring dette. Mette har også lige netop været på Aspirant instruktør uddannelse ved DI og vil gerne fortsætte mod B-Instruktør uddannelsen.
 
Vi har startet Talent Team Midt for unge talenter, der har viljen til at udvikle sig, og derudover har vi også et team (Team Mini Laanumgaard) for de mindre (8-12 år), og Sine har startet sit eget team, hvor hun underviser både i ridning og teori (Team Laanumgaard)
 
 
 
   
 Vi bor i et dejligt rideområde ikke langt fra Limfjorden  Udsigten fra ridebanen
 
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev