Laanumgaard

Profil

 

Vi er en familie med stor interesse for den islandske hest.
 
Vores familie er bestående af Søren og Mette, og vores børn.
Vi flyttede på ejendommen Laanumgaard i 2002, hvor vi lavede hestestald og folde til et par dressurheste.
 
I 2005 år siden skiftede Mette sin dressurhest ud med en islandsk hest, og siden er der kommet flere af den slags her på stedet og Søren begyndte at ride også.
Grunden til at skifte til islandsk hest var tanken om at kunne ride en tur i området en gang i mellem, men da den første islandske hest var prøvet, var der masser at lære for at kunne tølte der udad:-) Derfor skulle der undervisning til og en helt ny verden åbnede sig med både kåringer, stævner, avl, klubber og hygge. 
 
Vores datter er en ihærdig stævnerytter og har de sidste to år deltaget ved DM. Senest 2018 hvor hun blev danmarksmester i speedpas for juniorer.
DM 2018
 Mette og Otur  Anne-Marie og Storm
 
En gang i mellem kommer der et føl på marken, men ikke ret tit. Vores mål er at avle sunde, tillidsfulde heste med et godt sind og rummelige bevægelser.
Alle vores heste er dagligt i kontakt med mennesker og går i en flok med flere aldersgrupper repræsenteret, så der er voksne heste til at opdrage de yngre.
 
Vi har en stald med to lækre løsdrifte som kan slås sammen om sommeren til en stor med to indgange. Der udover er der også et stort halvtag, som hestene benytter ret meget.
Vi har lejet ekstra jord, da der kun hører 2 tdl med til ejendommen. Den mark vi har lejet er en rigtig god mark med stejle skrænter og bakker, hvor hestene kan tumle og får meget motion ved at gå frem og tilbage mellem stald og mark.
Om vinteren fodrer vi 4-5 gange i løbet af dagen, så hestene altid har lidt at spise og pille i. Grovfoderet er både hø og wrap. Fuldfoderet er forskelligt fra hest til hest alt efter, hvad de har brug for.
 
 
Løsdriften
Striglepladsen
Vi har en ridebane, udendørs strigleplads og en lille terrasse med udsigt til ridebanen. Vi har bygget en ridehal i 2018 og holder en indvielsesfest i februar 2019.
 
 
Du er altid velkommen til at være med til vores aktiviteter. Det er altid hyggeligt at lære nye mennesker med samme interesse at kende.
   
 Vi bor i et dejligt rideområde ikke langt fra Limfjorden  Udsigten fra ridebanen
 
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev