Nye indlæg

Kategorier

Hvilken børnehest

03-07-2017
Der er langt i mellem de gode børneheste
Da Sine blev 6 år og havde redet shetlænder i et par år, syntes vi, at det var tid til en islænder.
Jeg holdt godt øje med markedet - kunne vist alle annoncer på Joras.dk tror jeg, men pludselig dukkede en annonce op på en auktion hos Stutteri Isafold. Der var en del heste til salg og to som vi syntes ekstra godt om ud fra beskrivelserne. Auktionen skulle foregå en bestemt dag, hvor man kunne komme og kigge og give et bud. Med en hestetosset pige på 6 år, synes vi det var lidt svært det med, at vi måske ville have hesten men at andre måske købte den for næsen af os. Så jeg skrev til ejer Ellen Hvidt og forklarede og inden længe havde hun opsporet Sørens nummer og hang i mobilen. Hun synes vi skulle komme straks og kigge, altså inden auktionen.
 
Det gjorde vi så og det første vi så var to hopper med føl. Den ene, palminoen (Freyja) var så fin! Allerede der opdagede vi, at hun havde en speciel evne for at forcere et hegn. Hun gik nemlig ganske elegant under hegnet, mens vi stod der (senere viste det sig, at hun også gerne springer ud). Der dukkede flere heste op og mens vi gik bagved flokken, løb de forreste igennem hegnet og ud på vejen. Der i blandt Freyja, men uden sit føl. Føllet og et andet føl (Mjölnir fra Isafold og Mánaskin fra Isafold) drønede rundt i panik. Men hopperne blev indfanget, Freyja blev sadlet op, stadig uden at have været tilbage hos sit et måneders gamle føl.
 
Sine prøvede Freyja og det var helt fantastisk. Den hest måtte vi have. Sine prøvede også en anden, men det var en større dame, så der var ingen tvivl om, at Freyja var den rette.
 
-Og hvilken børnehest!! Freyja havde prøvet meget inden vi fik hende, sprunget, gået med turister, fået føl, brugt til coaching kurser (eller sådan noget), badet, gået over broer. Hun var 20 år og bestemt ikke doven, men heller ikke for frisk medmindre hun kom forrest i feltet. Nu bliver Freyja ikke brugt mere, men hun vimser forsigtigt omkring og vi smiler hver gang vi ser hendes kønne hoved følge opmærksomt med i, hvad der foregår på gården.
 
Det er godt nok vigtigt hvilken hest man får købt til børn, der gerne vil ride.

Kategori: Laanumgaard
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev