Hestene / Andre heste / Freyja fra Isafold

Freyja Fra Isafold

 
Farvel gamle skønne Freyja………så kom dagen…………..
 
For 7 år siden så vi et opslag om auktion af en hel flok heste. Der i blandt en 20 årig hoppe, spinkel, sød og køn med føl ved siden. Den måtte vi have til Sine, som den gang kun var 6 år.
Jeg skrev til sælger, som straks da hun så min mail, googlede vores tlf.nr, fandt Sørens nr. og ringede til ham, som var på arbejde og noget forvirret, men selv Søren blev solgt af salgstalen, -og det siger ikke så lidt!! Men i hvert fald gik der ikke mange dage inden vi holdt i indkørslen i Fjellerup ved det skønneste lille sommerhus og en kæmpe mark. Vi fik staks øje på en smuk lille palminohoppe med et rødt føl ved siden. Der var opstillet en rondel på folden som hoppen uden skrupler gik ud af under hegnet.
 
Det var Freyja. Og en helt masse andre heste og historien er faktisk meget længere end det, da nogle af hestene, løb ud af indhegningen og ud på vejen, mens et par ”bøller” (føl, inkl. Freyjas) ræsede rundt på folden og kaldte på deres mødre.
Hestene blev indfanget igen og sadel lagt på Freyja og inden længe sad Sine stolt på ryggen af Freyja, der trods et meget panisk føl, der stadig kaldte, ikke fortrak en mine.
 
Der var ingen tvivl om, at Freyja skulle med herhjem og det er heller aldrig blevet fortrudt siden. Hun har været en helt særlig hest her og helt sikkert også den klogeste vi har haft. Hun kunne både komme under og over hegn uden hegnet tog skade og vidste altid, når der blev givet mere græs et sted, så hun kunne stikke hovedet i græsset før alle de andre foldkammerater.
 
Hun har båret Sine rundt i alt slags vejr, galoperet for fuld gas op af bakker, hvor ingen anden hest kunne følge hende. Hun har sprunget over bomme, som om de var giftige og hun passet flere føl og unge heste her, samt været med på ferie ved Vesterhavet flere gange.
 
Freyja havde et helt specielt udtryk. Hendes store øjne der altid kiggede helt ind i en, som om hun vidste hvad man ville have hende til.
 
Jeg ønsker alle hestepiger eller drenge en gang i livet møder ”sin Freyja”
 
__________________________________________________________________
 
Freyja fra Isafold er en skøn ældre hoppe. Freyja har fået flere føl, men har også gået som turhest og lært flere børn at ride.
Hun er efter Blöndal frá Stafholti
 
Freyja har et hingsteføl fra 2010, som er efter Harekur fra Isafold. Han hedder Mjölnir fra Isafold.Harekur er to gange DM vinder i Alrid (2009 + 2010).
 
Vores datter var 6 år, da hun fik Freyja. Freyja er virkelig flink og nem at ride. Hun vrinsker altid når man kommer hjem og kommer os glad i møde.
 
Freyja står ikke tilbage for en frisk galop på stubmarken, et spring på banen eller en tur i fjorden, men bliver ikke redet mere pga. sin alder og efterhånden stive bevægelser. Freyja er en af de heste man aldrig glemmer.
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev