NYT / NYT 2013

NYT 2013

 
28.12.13
En dejlig juletur i blæsten med nogle skønne tøser. Se flere billeder under Aktiviteter 2013 - Juletur.
 
 
23.12.13
Det går rigtig godt med vores nye dejlige hund. Hun er så skøn.
 

11.12.13
Det går fremad med Lippa, selv om hun ikke har fået så meget motion den sidste tid. Hendes tølt er blevet bedre.
Lige et sløret billede fra mobilen.
 
23.11.13
Abba tølter bare så fint derud ad.
 Skønt vejr til at ride ture i.
 
17.11.13
Så blev Dagdis endelig gammel nok til at flytte hjem til os.
 
 
 
 
15.11.13
Så er vi gået ind i den mørke tid , hvor det er fedt at have lys på banen. Banen er faktisk super god lige for tiden, uha også ovalbanen.
 
3.11.13
Vi knokler med Lippa. Vi har longeret hende i galop næsten hver dag i 14.dage for at løsne hende op, så hende tølt kan blive bedre. I dag skulle hun rides lidt. Det gik faktisk okay. Flere billeder...
 
Søren og Abba var en tur ved vandet. Abba var vild med at bade, hvilket gav Søren ret våde støvler;-)
 
18.10.13
Rideundervisning med Bo Sørensen på Skive Travbane. Det var Fjördur som arrangerede. Abba og Lippa var med.
Der blev dømt galoptræning i longe til Lippa hver dag for at løsne hende lidt op. Abba tølter bare nemt derud af.
   
 
15.10.13
Efterårsferie, skønt. Mette og Sine tog en lille ferie med en enkelt overnatning ved Hindbjerghus sammen med hestene Freyja og Otto. Det er simpelthen det skønneste sted.
 
 
13.10.13
Så har Søren gang i hundetræningen med Bailey.
 
12.10.13 - Efterårsstævne
En flot dag med miniridestævne for de dejlige tøser som kommer her og rider af og til. De startede formiddagen med at strigle og pynte hestene så fint. Bagefter red de LD1 og LC2 dressur, hvilket de gjorde super flot. Man kan virkelig se fremskridt siden foråret, hvor de også red LD1.
Dejligt med publikum og glade mennesker. Tak fordi I kom:-)
 
10.10.13
Så blev det tid til en hund mere på Laanumgaard. Sandbjerggårds Bailey flyttede ind. Vi er ret vilde med hendes mor og håber at Bailey bliver ligeså skøn, hvilket hun helt bestemt virker til.
 
1.10.13
Skøn ridetur fra Sandbjerggård til Flyndersø. En flot tur med 9 ryttere og heste. En masse hyggesnak og god tølt :-)
Tak for en god tur og lækkert mad.
 
   
 
26.09.13
Hveranden torsdag er tøserne delt på to hold, så der er knap så mange af gangen.
I dag startede begge hold på banen og sluttede på stubmaken. Det ene hold var afsted uden trækker for første gang og sammen med Mette på Otto, så der blev også en enkelt galop. Man bliver så glad efter sådan en eftermiddag.
 
 
20.09.13
Hyggelig eftermiddag med en flok unger og heste på banen.
 
 
15.09.13
Otto og Mette er netop vendt hjem fra en skøn rideweekend ved Dollerup. Seks tøser og heste var afsted. En herlig tur på høloftet på Hindbjerghus, undervisning, ridning i den flotte natur og en helt masse grin. Billeder .. 
   
Otto på sin gamle "hjemmebane" Hindbjerghus, hvor han har tilbragt de første ti år af sit liv.
 
11.09.13
Super hyggelig og god aften med rideundervisning med Lea Grønbæk. Der var i alt otte, der fik undervisning og en enkelt hest til massage.
   
8.09.13
Vi skulle lige over og besøge Dagdis. Hun går og hygger sig ved sin mor og en masse andre, både føl og voksne heste, på den mest fantastiske mark med bakker og skrænter. Flere billeder..
 
7.09.13
Stævnetræning for børn:
Da vi holder stævne den 12.oktober er der mulighed for at børn, der skal starte til stævne kan komme ned og øve og få lidt ekstra træning inden, evt. et par gange. Det bedste er at kunne få lidt træning alene på banen.

Derfor kan man fredag den 20.september få eneundervisning med henblik på stævnet. Man rider ca. 20-25 min alene. Tilmelding snarest.

Ridning torsdag den 19.september er aflyst, da jeg skal til møde.
 
Undervisning med Lea onsdag den 11.september:
17.45-18.15 Sine og Søren
18.15 – 18.45 Anne-Marie og Mette
18.45-19.15 Jette og Poul
19.15-19.45 Karen
19.45 – 20.45 Massage Sørli
 
2.09.13
Lea Grønbæk kommer og underviser onsdag den 11.september.
 
31.08.13
Super fed dag på Skive Travbane til Hesten i fokus, hvor DIs nye ovalbane og pasbane blev indviet. Vi havde Otto og Lippa med. Søren og Lippa deltog ved Herreholdet og Mette og Otto i gangartsshowet. Indvielsen var arrangeret af lokalklubberne Hrimfaxa og Fjördur. Lige omkring 40 heste var med til indridningen. Dererfter var der opvisning fra Fjördur, Herrehold, Hrimfaxas gangartsshow samt øltølt.
Det var rigtigt sjovt at prøve og begge heste opførte sig eksemplariske. Billeder....
 
24.08.13
Luksustur med nogle af Skiwertøserne. Sine var også med. Hun skulle have været til stævne i dag, men det blev pludselig aflyst, så hun var rigtig ked af det. I stedet fik hun lov til at bestemme, hvad vi så skulle med hestene i dag:-)
En rigtig god tur udefra fra en veninde til Virksund og Ørslevkloster Sø. Efterfulgt af lækker frokost.
 
23.08.13
Der er kommet en ny side under "Hestene" . Otto får sig en halv lillesøster, Regna får sig en legekammerat og de tobenede får en smuk hoppe med en speciel god afstamning :-)
Dagdis fra Lundgaard
 
22.08.13
Rideholdet afsluttede med en skridtur på stubmarken, men der manglede desværre en på holdet i dag.
De er blevet rigtig dygtige og kan lave mange ting med hestene.
   
20.08.13
Tre generationer af ryttere på tur. Fantastisk at have samme interesse.
 
18.08.13
To gode lærerige dage med undervisning af Rasmus Møller. I alt tre gange undervisning til hver ekvipage. Det er rigtig godt med flere gange over en weekend og man kan mærke, at man sammen med hesten lærte noget dagen før som virker. Rasmus er booket til næste år den 16.-17.august.
   
 
17.08.13
Super fedt kursus med Rasmus Møller er skudt i gang. Glade folk, god undervisning, lækker kage, smukke heste. De første billeder er på hjemmesiden. Der er mange flere på vej.
 
15.08.13
Så er der gang i torsdagsholdet igen. Skøn opstart med tøser, der var helt klar til at lave noget. Der er flere billeder...
 
 
Der er også stubmarker hele vejen rundt. Skønt, skønt!!
 
  
1.08.13
Vi besøgte Abbas familie ved Randers. Vi så Abbas mor, to søstre og en bror,alle yngre end Abba. Den lillesøster som vi så i sin tid, da vi købte Abba var i træning, så hende så vi ikke denne gang.
 
Men dem vi så var bare så fine. Det var sjovt at høre om dem og finde ligheder med Abba, selv om, der ikke var så mange. Abba er ret spinkel og lille i forhold til hendes mor og søskende, men Abbas far Spuni er jo heller ikke stor. Selv om Abbas hoved er lille bitte og hendes mors er stort, så havde de alligevel den samme næseryg.
 
Det var så spændende, at jeg helt glemte at få mit kamera med ud af bilen, øv. Der er dog et par ældre billede af Abbas mor og et par søskende på Abbas side.
Vi så også en rigtig lækkerbisken af en hingst! Ham kunne Abba nu godt lige besøge (Dropi frá Akurgerði F: Sær frá Bakkakoti
- Byg. 8,08 Rid. 8,35 Total 8,24)
Tusind tak til Tátas "familie", fordi vi måtte komme.
 
Lige pt. mener vores datter på 9 år, at Abba er hendes kommende hest. Det er også gået ret godt. De bliver vist et flot par, men det er ikke endeligt bestemt, hvem af de to unge, hun skal have.
 
31.07.13
Nye billeder af Regna.
   
18.07.13
En lille film med Sine og Freyja ved Vesterhavet. Man kan høre den dejlige tølttakt.
 
16.07.13
Abba er netop hentet hjem fra træning hos Stutteri Legind. Abba så rigtig godt ud og tølter bare afsted som om det er det nemmeste i verden.
 
 
13.07.13
Vi netop hjemme efter en forrygende ferie ved Tversted med hestene og familie. Det var en herlig uge med det mest fantatiske vejr.
Vi boede i et feriehus ved Stutteri Risnalund. Det kan stærkt anbefales. Se mange billeder....
 
3.07.13
Det er rigtig skønt at have Lippa hjemme igen. Hun er cool og utrolig venlig. Vi regner med, at hun skal blive Freyjas afløser til Sine som er 9 år. Derfor udsætter vi Lippa for mange forskellige ting. Hun er med på ture, på ferie, går direkte i trailer osv. Trods sine kun 6 år går hun også gladeligt med på torsdagsholdet med børn. Uha, hun er skøn.
 Sine og Lippa  Søren og Lippa
 
30.06.13
En veloverstået ridelejr med ni dejlige unger. Der var hele tiden gang i den, de var søde ved hinanden og klar til at lave noget. Vi havde egentlig ikke tid nok til alt det, vi gerne ville nå. Det blev til ridning, ponylege, hestebrætspil, lidt kreative ting og hygge.
Weekendens højdepunkt var et besøg hos Stutteri Bådsgård som avler shetlændere. Vi hørte om dyrskue og klargøring dertil. Efterfølgende skulle der vaskes ponyer og der var også lige tid til en mønstringskonkurrence med flotte præmier. Læs mere om Stutteri Bådsgård.
Weekenden sluttede med kaffe, kage mm. da ungerne blev hentet.
 
 Ponylege, 3 hold
Besøg hos Stutteri Bådsgård
 
28.06.13
Søren og Mette var på en skøn ridetur i Skive Plantage med en flok gode venner. Det er simpelthen skønt derude. Turen blev efterfulgt af lækkert mad og hygge på Sandbjerggård.
Der blev også tid til at hilse på det nye føl efter Ljósfari frá Vorsabæ.
   
 
23.06.13
Så er Lippa kommet hjem fra Stutteri Legind igen. Laura viste hende frem og Søren fik undervisning på hende. Lippa så bare super godt ud.
 
22.06.13
Sikke en uge. Der har været så mange at ride sammen med. Det har været skønt. Først på ugen havde vi Gittes hest til at overnatte, så Gitte var med til at ride to dage i træk. Skønt. 
I dag var både Jette, Pernille, Birgitte, Sine, Anne-Marie og Mette ude at ride.  Gid vi kunne gøre det oftere:-)
   
Sif var ude at skridte for første gang efter sin barsel. Sif var fuldstændig som hun plejer. Regna stod ved sine plejemøde og sin onkel Otto, he he. Der bliver passet godt på hende i flokken
 
14.06.13
Billeder fra Leas undervisning i onsdags.
 
13.06.13
Skøn eftermiddag med torsdagpigerne. Der blev taget billeder i dag (dog kun med mobil), men der var liiiige en, der gerne ville have nogle billeder af smukke Hera.
Der blev også fejret fødselsdag for Sif som blev 18 år. Der blev sunget og spist gulerødder og flødeboller.
 

 

12.06.13
Endnu en super aften med Leas undervisning. Der var i alt tre mor/barn hold:-) og en enkelt enetime. Der var også et par stykker der kiggede forbi uden hest. Hyggeligt.
 
8.06.13
Tøsetur til vandet i det gode vejr. 
   
6.06.13
Der er ledige pladser på kurset med Rasmus Møller Jensen.
 
Hera blev godkendt med topkarakter på torsdagsholdet i dag. Jeg ved ikke, om der var bestikkelse med i spillet...kanelsneglene smagte i hvert fald godt.
 
Undervisning med Lea onsdag den 12.juni:

17.30 Mette og Sine

18.00 Cecilie og Charlotte

18.30 Karen og Freja

19.00 Pernille

 
5.06.13 
Vi var hos stutteri Legind for at se, hvordan det gik med Lippa og Abba. Der blev også tid til lidt undervisning på Otto. Abba og Lippa så begge rigtig godt ud. Glade og tilpasse med ørene fremme.
   
Der udover er stalden sommerklar. Hvor heldig er man, når ens svigerforældre kalker hele hestestalden? MEGET heldig. Tusind tak. Det ser brandgodt ud.
 
Der er nye billeder af Regna.
 
4.05.13
Vi har fået besøg af Hera. Hun skal være her en måneds tid, så hendes ejer har nogen at ride med. Vi glæder os til at have en mere at ride med.
 
 
 
1.06.13 
Lea kommer næste gang og underviser onsdag den 12.juni.
 
Regna er tre uger nu og en rigtig charmetrold. Hun er meget modig og hygger sig mellem de andre heste på marken. 
 
30.05.13
I dag havde vi besøg af Anette Bønding som kom og underviste ti friske børn i  hestemassage og strækøvelser. Det var en meget lærerig eftermiddag og ungerne sugede til sig, mens hestene nød det i fulde drag. Flere billeder...
   
 
25.05.13
Så blev det dagen, hvor Mette og Otto skulle starte stævne sammen første gang. Det gik rigtig fint. De kom i finale i både T5 og 4.3 og fik en 4.plads i begge klasser. Billeder;-)
 
 
 
23.05.13
Super god undervisningsaften med Lea Grønbæk. Der var stor tilfredshed med undervisning. Der var bl.a brug for hjælp til at lægge hesten i trav, få hesten til at stå stille ved opsidning, arbejde fra jorden, øvelser så hesten ikke rullede...og meget andet. Lea er god til at ramme os hver især.
   
 
22.05.13
Det går rigtig godt med Sifs føl Regna. Navnet Regna er blevet godkendt hos DI. Regna blev født, mens regnen silede ned udenfor, derfor navnet;-)
 
Anne-Marie Poulsen har taget dette skønne billede af Regna og Sif. Billedet har vundet en Topreiter trense på Topreiters Facebookside. Se flere nye billeder.. 
 
 
18.05.13
Vores lille hyggestævne gik super godt. God opbakning og rigtig glade ryttere. Vejret var heller ikke til at klage over. Tak for opbakning, kaffebord, hjælp med hestene, tak til rytterne, dommer, skriver og min altid trofaste hjælper Anne-Marie:-)
 
16.05.13

I går havde vi gerneralprøve på vores lille stævne. De otte piger red supergodt. Vi glæder os til fredag.

Der er en lille ændring i rækkefølgen til vores bette stævne på fredag. Tilskuere er velkomne.

Mathilde – Lippa LD1

Sine – Lippa LD1

Maria – Askja LD1

Thea – Superman LD1

Ellen – Superman LD1

Maja- Stjerne LD1

Asta – Stjerne LD1

Sine – Freyja LC1

Iben - Freyja LD1

Undervisning med Lea torsdag den 23.maj:

17.30 Sine og Mette

18.00 Charlotte og Sille

18.30 Freja og Karen

19.00 Poul

19.30 Flipa/Birgitte

 
12.05.13
Ja, lige op over var det med Sif. Inden midnat i går blev et meget smukt hoppeføl født. Billeder kan ses..
 
 
11.05.13
En skøn eftermiddag med besøg af Lea Grønbæk, hvor vi nåede både hestemassage, rideundervisning, hygge på terassen samt en masse hestesnak. Dejligt, når så mange kigger forbi, enten med eller uden heste.
Sine går virkelig op i at lære noget, når Lea er hos os og undervise.
 
Abba er kommet i træning hos Stutteri Legind og Lippa skal også derop inden længe. Lippa udvikler sig meget for tiden og er helt fantastisk og tager alt i stiv arm.
 
Der udover venter vi spændte på Sifs føl. Vi tror det er lige op over!
 
6.05.13
Sine og Lippa nyder det gode vejr med en tur uden sadel.
 
5.05.13
Så er der ankommet de sødeste rosetter til vores hyggestævne for børn. Rosetterne er fra Fresani.
 28.04.13 
En hyggelig og lærerig formiddag med rideundervisning med Lea. Skønt med hestesnak. Flere billeder..
 
23.04.13
Undervisning med Lea på lørdag:

Kl.  9.30 Charlotte
Kl.10.00 Mette og Sine
Kl.10.30 Søren og Poul
Kl.11.00 Karen og Freja
 
Betaling direkte til Lea.
 
Abba og Søren giver den gas.
 
 
22.04.13
Otto og Mette er tilbage efter en fuldstændig fantatisk weekendtur i Husby med 5 andre tøser og heste. Turen bev nydt i fulde drag og rideturene bød både på plantage, sø, hav og strand. Tak for en strålende skøn og morsom weekend tøser.
 
12.04.13
Torsdagsholdet på ridetur. Heste og børn så ud til at nyde en tur udenfor ridebanen i afslappet stil.
 
7.04.13
Herlig ridetur sammen med den nye islandshesteklub Fjördur.
22 ekvipager mod Bådsgårdvig i skiftende vejr. Et væld af hestefarver og søde mennesker.
 
 
29.03.13
En rigtig kold dag med god undervisning. Se billeder..
   
28.03.13
Torsdagspigerne fik redet i det skønne vejr. Der kan ses en masse billeder her..
   
Bagefter fik vi ordnet banen, så den er klar til undervisning i morgen, hvor Lea kommer. Der er tilmeldt 11 heste i alt.
26.03.13
Vi nød det gode solskinsvejr med en køretur.
   
Tidsplan for undervisning med Lea på fredag, hvis ellers vejret vil styre sig:
 
10.00 Charlotte, Mette, Søren
10.45 Lotte
11.15 Gitte
11.45 Lotte
12.15 Gert
12.45 Sussi
13.15 Sanne
13.45 Hanne
14.15 Abba
 
25.03.13
Så er der dato på vores lille hyggestævne. Det bliver fredag den 17..maj fra kl.14. Der kan rides LD1 og LC1. Se mere..
 
16.03.13
Sammen med Fjördur, den nye klub for islandske heste, arrangeres en ridtur til Lundø. Har du lyst at være med, så læs mere her..
 
15.03.13
Ponylege med torsdagspigerne efterfulgt af øvelse af LD1 dressurprogram på egne ben. Se flere billeder.
 
Der er kommet et nyt link på siden med feriesteder. Stutteri Amhøj lejer også ferielejligheder ud.
 
4.03.13
Vejret var med os....hmm... jo ingen frost men blæst i stor stil. Det gjorde dog ikke undervisningen mindre god. Det var en god eftermiddag med 7 heste på banen i alt.
Desværre har jeg kun billeder af nogle af dem.
 
Lea kommer igen 30.marts, 27.april og 25.maj.
 
   
 2.03.13
Så er vejret vist med os...
Undervisning med Lea lørdag den 2.marts.
kl.15 - Sine, Ellen, Anna
kl.15.45 - Birgitte, AM, Mette
kl.16.30 - Abba
 
Vi har nydt de forrige dage og fået redet nogle ture i solen.
 
 
14.02.13
Jeg har lavet en side med links til forskellige feriesteder, hvor man kan have heste med.
Ferie ved Husby klitlantage. Skøn lille gård med gode folde og ridemuligheder. 
 
7.02.13
Torsdagspigerne var klar til ridning trods kulden. Der var et afbud pga. sygdom, men straks var der en anden, der gerne ville være med. Det er altid sådan nogle hyggelige eftermiddage med piger og heste. Der var fem på banen, men jeg kunne ikke fange alle fem på en gang trods det rolige tempo pga. sneen.
 
 
26.01.13
Rideundervisning i morgen er desværre aflyst pga. vejret.
 
Vi ser med længsel frem mod foråret, så vi kan få gang i en masse aktiviteter.
B.la er vi i gang med aftaler omkring springundervisning. Efter vi hjalp ved sidste års DM i alrid, fik vi blod på tanden med hensyn til springning. Vi er så heldige at have en god springunderviser i området, som har sagt ja til at komme og undervise nogle gange i foråret.
 
Der udover regner vi med at lave et konehold med alm. undervisning en gang i måneden eller mere, alt efter hvad der er stemning for. Man kan også få eneundervisning. Det er Lea Grønbæk, der har sagt ja til det. Børn er også velkomne.
 
Der vil sandsynligvis også blive nogle undervisningdage med Mette Sørensen fra Stutteri Legind, samt et lille stævne, kursus med Rasmus Møller Jensen og en ridetur til Lundø. Hold øje med hjemmesiden for datoer mm. i den kommende tid.
 
Lidt for torsdagspigerne  vil selvfølgelig også blive.
 
 
23.01.13
Ændring af tidsplanen for undervisning på søndag:
 

10.00-11.00 - AM, Sine, Mette, Charlotte

11.00-11.30 – Hanne

11.30-12.00 – Sussi

12.00-12.30 - Laura

 
20.01.13
Ridning i sneen. Der er billeder fra en kold dag på ridebanen.
 
Samt opdatering af "For sjov stævne".
 
14.01.13
Vi har fået lov at få nogle billeder til Askjas side af to af hendes afkom.
 
Her er Eydir fra Mundelstrup, som er lånt ud til en pige, der går på Husby efterskole. Man må sige, at smukke Eydir ligner sin mor. 
 
Og her er Sigga fra Mundelstrup som er en rigtig fin hoppe med en god kåring. Sigga bor i nærheden af Århus.
 
2.01.13
Lea Grønbæk kommer og underviser søndag den 27.januar.
 
03.01.13
Så kom der lys på ridebanen.
 
01.01.13
Så er det nye år skudt i gang. Vi fejrede nytår med nogle gode venner og traditionen tro skulle børnene ud at ride.
   
 
Rigtigt godt nytår til alle
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev