Laanumgaard

NYT

 
15.09.19
For ikke længe siden var Mette sendt afsted på første del af et længere kursus i hesteassisteret terapi hos Equine. Det er igennem Mettes arbejde, at Mette har fået den fede mulighed. Det skal nemlig kunne bruges med elever fra Ørslevkloster Børneunivers. Det bliver vanvittigt spændende.
 
11.09.19
Så er der allerede landet hele fem ansøgninger til Talent teamet i min mailboks. Juhuuu, god start. Sidste frist er først den 28.09. Det er svært at vente :-D
 
8.09.19
I går var vi til stævne i den lokale islænderklub - Fjordur. De holder altid nogle super skønne stævner, så selvfølgelig skulle vi med der. 
Sine havde Dagdis med som skulle til stævne for allerførste gang. Faktisk var det kun anden gang Dagdis var på en ovalbane. Første gang var nemlig sidste lørdag. De startede T8 og 4.5, og Dagdis var så sød at have med. Det blev til en 3.plads og en 2.plads.
Otto og Mette var også med og havde kastet sig ud i at ride T1 og 4.1. Egentlig er de ikke kvalificerede til det, men til dette stævne kunne alle forsøge sig, hvis de ville. Det gik over alt forventning med point højere end turdet håbe. Nemlig 5.73 i 4.1 og 5.80 i 4.1, så der var glæde. 
3.09.19
Har du set det? Der er kommet en ny fane på vores hjemmeside - Talent Team Midt.
Vi er nemlig i gang med at starte et Talent Team Midt op. Vi er lige på trapperne med det hele, så snart vil du kunne læse meget mere, men jeg kan afsløre, at Veronika Rauch bliver den gennemgående underviser. Der udover bliver der et kursus med Pernille Lyager og en stævnetræningsdag med Helle Brendstrup.
Det er ikke noget vi tjener på. Vi har lavet det som en forening, så det kører rundt i sig selv.
20.08.19
Nøj et stævne i Kostur. Kostur i Holstebro har bare de bedste faciliteter, når man som mig hader stævner i regnvejr. Man kan opvarme i hal, stalden er stor og tør og ovalbanen ligger lige mellem stald og hal. Der er så mange søde mennesker, fantastisk indtjek og højt humør. Man føler sig virkelig velkommen.
 
Jeg har lææææænge taget tilløb til at starte stævne. Jeg har også været meldt til nogle gange eller tre og meldt fra igen. Jeg har en gang før startet DRL. Det var i 2014. Ellers har jeg startet hyggestævner. Kosturs stævne var nøje udvalgt for mit vedkommende pga faciliteter og folkene dernede. Så Otto blev trukket i manegen og han gav sig alt hvad han kunne. Min gamle ræser på 17 år nød festen og jeg klukkede nærmest af grin indvendigt (og lidt udvendig). Åh jeg elsker den hest!
Vi kom i A finale både i 4.2 (som jeg aldrig har startet før) og T3 (som vi har startet en gang, i 2014). 
I 4.2 endte vi på en 5.plads og i T3 på en 4.plads. Jeg er så glad! Og taknemlig for min gode hest. 
 
Sine og Esja gjorde det også virkelig godt. De vandt stilpassen, blev to'er i speedpas og 3'er i 5.1, så vi fik en flot række rosetter med hjem til væggen.
 
Sine havde også Atli med, og de startede 4.3 for første gang. De var noget trykkede af det dårlige vejr, men sådan er det jo. Flotte så de ud!
 
 
7.08.19
En dejlig sommerferie er slut. Vi har hygget og slappet af og også haft tid til hestene.
 
 
2.08.19
Der er gået helt sport i at ride uden udstyr. Det skulle også prøves med Otto. Jeg tror både hest og rytter havde en fest.
 
21.07.19
Sine skulle da også lige prøve, om hun kunne ride uden udstyr på Stormur, selv om hun ikke kender ham så godt endnu. Det kunne hun :-D 
 
17.07.19
Nogle fede dage til DM for islandske heste er veloverståede Tak for godt selskab 
Vi har hygget, lært en masse, snakket med skønne folk og set flotte heste :-D DM er en sejr i sig selv, og der trænes mod det hele året, men selvfølgelig er det ekstra fedt, da Sine så kom på skamlen i dag.
 
Bronze, speedpas
 
 
 
8.07.19
Sine har lovet at hjælpe lidt med en nabos hest. Vi er helt forelskede i ham, men hvem er ikke det? Flere billeder af skønheden her.. Han kommer til salg på et tidspunkt.
 
1.07.19
Så fik vi afholdt dette års ridelejr. Det var hyggeligt og sammen med nogle helt skønne tøser.
De ankom fredag eftermiddag, hvor de fik indkvateret sig, spist aftensmad og bagefter var der friridning. Lørdag starede tidligt med undervisning af Annika. Eftermiddagen gik med besøg hos Stutteri Bådsgård for at lære om mønstring. Derefter hygge, bål mm. 
Søndag nåede nogle af pigerne lige lidt flagridt inden de blev hentet.
 
27.06.19
Regna er bare så flint. I dag red Sine uden sadel og hovedtøj i skridt, tølt, trav og galop .
 
15.06.19
Så udkom Hestedrømme 2. Det blev fejret med åben ridehal i går. Godt 50 mennesker lagde vejen forbi. Det var så hyggeligt og tak til hver og en, der lagde vejen forbi.
 
10.06.19
Så er pinsestævnet i Tvistur veloverstået. Atli og Esja havde fået plads fra ventelisten. Atli var med til sit første ranglistestævne i T8. Der var ikke flere pladser i juniorklassen, så han og Sine startede mod voksne. Det gik bare rigtig godt.
Esja og Sine var med i 5.1. Det var ikke rigtig deres dag, så de var ikke tilfredse, men i mandagens speedpas gik det godt og de fik en tid under 11 sek. 
 
 
7.06.19
En hyggelig eftermiddag ved Svanegaardens shelter. Flere billeder..
 
 
4.06.19
Skønt stævne i Kostur i weekenden med personlige rekorder for Sine og Esja i 5.1 og stilpas. 
 
17.05.19
Der sker noget på disse kanter. Inden længe åbner Svanegaardens shelter lige i nærheden, og der er faktisk mulighed for at have hest med, da der både er striglebomme og små folde, man kan låne. 
Derudover indeholder shelterpladsen 2 shelters med plads til 4-6 personer pr. shelter, Bålsted, bord/bænke, adgang til primitiv toilet, vand og brænde.
Det bliver virkelig godt! Se mere her... 
 
 
12.05.19
Så er det tæt på.....HESTEDRØMME 2 udkommer den 14.juni. Det fejres igen med åben stald/ ridehal fra kl.15.00-18.00. Vi glæder os helt vildt.
 
Træning på ovalbanen i Skive.
 
6.05.19
Sine og Atli var til deres andet stævne sammen. Det første i år. Det gik over al forventining. De vandt T8 for junior og blev 5 ud af alle. Og de vandt sandelig 4.5 ud af alle. Atli var så sød at have med.
 
14.04.19
En dejlig undervisning hos Grønkær.
 
8.05.19
Netop hjemvendt fra Icehorse Festival, verdens største indendørs stævne for islandske hest. Nøj da en fest!!! Sine og Esja var på banen i 5.2. Det var noget af en udfordring, de avde sat sig for, men de klarede det helt fantastisk.
Hele 5.03 i point. Det højeste de hidtil har opnået i femgang, så glæden var stor.
 
30.03.19
I går var vi med foreningen Fjördur til hyldestfest i KCL i Skive. Fjördur havde nemlig indstillet Sine til hyldest pga. hendes medaljer ved DM. Der blev hyldet 56 mestre fra Skive Kommune foran 800 gæster. Dejlig fest i godt selskab.
 
17.03.19
Først på året søgte Fifla.dk bloggere til deres side, og der var jeg så heldig at få lov at komme med på holdet :-D Jeg blogger om familielivet med hestene, og lige nu er et indlæg om familie-hesteferie under produktion ;-) Hvis I har lyst, kan I følge mig her : FIFLA.DK
 
 
 
17.03.19
I tirsdags var der hele ti ekvipager i ridehallen i løbet af eftermiddagen til undervisning med Hans Christian Løwe og Christina Johansen fra CHC. Det var vildt spændende, og jeg glæder mig sådan til de kommer igen.
Striglepladser og vores få bokse blev fyldt op. Det var så hyggeligt.
 
17.02.19
Regna begynder at vise lidt tølt ind i mellem. Det ser lovende ud :-D
 
16.02.19
Sine og Atli på banen helt uden sadel eller hovedtøj.
 
15.02.19
Striglepladserne i hallen blev indviet af ridepigerne i dag, da de gjorde klar til rideagility. Lidt flere billeder her.
 
 - og til sidst skulle der spises muffins.
 
12.02.19
Regna var med ved Fjorden for første gang. Hun gik glad og modig afsted og ville helst gå forrest. Fantastisk hest.
 
 
4.02.19
Så er der allerede billeder klar fra dagen. Min storebror har taget de skønneste billeder fra en mægtig dejlig dag.
 
3.02.19
Så fik vi indviet hallen med et brag af en fest!! Lige knap 70 mennesker lagde vejen forbi for at fejre dagen sammen med os.
Der var flere opvisninger, nemlig fire tøser på islandske heste samt Frida på sin dressurpony, og selvfølgelig tre generationer til hest. 
Dagen blev aflsuttet med en agilitykonkurrence, som blev ledet af Stutteri Bådsgård, der havde opstillet en virkelig farverig og flot bane. Alle kunne få lov at prøve med en af vores heste. Tusind tak til Mette og Kjeld fra Stutteri Bådsgård.
Tusind tak til alle der kom forbi og tak for alle de mange gaver. Det var for vildt!!
Der skal nok komme flere billeder inden så længe.
 
30.01.19
CHC kommer og underviser tirsdag d. 12/3, tirsdag d. 30/ 4 samt mandag d. 20/ 5.
 
27.01.19
Undervisning med Mathilde i hallen. Mega fedt.
 
 
Anne-Marie og Sine stod for filtedag i klubben Fjordur. Det var super hyggeligt.
 
 
20.01.19
Der er blevet øvet til indvielsen.
 
15.01.19
Det nye nummer af staldbladet er på gaden/folden :-)
 
 
3.01.19
Mathilde underviste i ridehallen. Det var en dejlig eftermiddag og aften. I alt fem ekvipager på banen enkeltvis.
 
 
2.01.19
Så skal der skrives 2019 i kalenderen. Vi kom alle godt ind i det nye år og havde en dejlig jul også. Det er så skønt, at hallen er færdig til at tage i brug. Vi holder indvielse for familie og venner i februar, hvor der bliver opvisninger mm.
 
I morgen kommer Mathilde og underviser.
 
RIGTIG GODT NYTÅR TIL ALLE
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev