NYT / NYT 2017

2017

 
28.12.17
Sine og Esja træner pas.
 
 
9.12.17
Der blevet trænet kvadrille i dag.
 
3.12.17
 
19.11.17
Virkelig hyggeligt og godt indendørs julestævne i Nøkkvi i går. Masser af glade folk, søde heste og sjove klasser, nå ja og mega flotte rosetter.
Sine havde både Abba og Esja med. Esja startede T8 og blev nr.2!!!! I 4.5 fik de ikke placering men høje tølt karakterer. Abba blev to'er i 4.3 og tre'er i T5 på trods af ikke så meget træning de sidste uger og at Abba var ret nervøs.
 
 
15.11.17
Sine og Esja til ridning på Mors ved Annika.
 
12.11.17
En god dag med undervisning på banen. Mathilde Hejer Kristiansen underviste i alt seks ekvipager.
 
11.11.17
Sif og Mette på den årlige konetur med Fjördur i Skive Plantage. En delige tur med flere stop undervejs, hvor der som sædvanligt blev serveret lækkerier. Turen blev afsluttet med tøltsuppe i stalden.
 
27.10.17
Mathilde kommer og underviser igen den 12.11. Der er fuldt booket.
 
22.10.17
Sine og Esja var med til Fjordurs juniordag med undervisning fra Annika Skrubbeltrang. Der var i alt ni juniorer med.
 
20.10.17
En rigtig hyggelig eftermiddag med ridepigerne.
 
15.10.17
Der er masser af tilbud om undervisning i de forskellige lokalklubber lige pt.
I går var det i Skive klubben Fjördur (som også har undervisning i dag, men med Mette Sørensen, begge undervisningsdage var i øvrigt fyldt op, sejt).
Sine havde Esja og Abba med på banen. Det var Annika Skrubbeltrang som underviste.
 
Der er i øvrigt en ledig plads til undervisning herhjemme med Mathilde Hejer Kristensen på lørdag.
 
 15.10.17
Ridning for "Ridepigerne"

10.10.17

Regna og Dagdis er langsomt på vej til at blive rideheste.

8.10.17

Atli og Søren i tølt 

8.10.17

Farvel gamle skønne Freyja………så kom dagen…………..
 
For 7 år siden så vi et opslag om auktion af en hel flok heste. Der i blandt en 20 årig hoppe, spinkel, sød og køn med føl ved siden. Den måtte vi have til Sine, som den gang kun var 6 år.
 
Jeg skrev til sælger, som straks da hun så min mail, googlede vores tlf.nr, fandt Sørens nr. og ringede til ham, som var på arbejde og noget forvirret, men selv Søren blev solgt af salgstalen, -og det siger ikke så lidt!!
Men i hvert fald gik der ikke mange dage inden vi holdt i indkørslen i Fjellerup ved det skønneste lille sommerhus og en kæmpe mark.
Vi fik straks øje på en smuk lille palminohoppe med et rødt føl ved siden. Der var opstillet en rondel på folden som hoppen uden skrupler gik ud af under hegnet.
Det var Freyja. Og en helt masse andre heste og historien er faktisk meget længere end det, da nogle af hestene, løb ud af indhegningen og ud på vejen, mens et par ”bøller” (føl, inkl. Freyjas) ræsede rundt på folden og kaldte på deres mødre.
Hestene blev indfanget igen og sadel lagt på Freyja og inden længe sad Sine stolt på ryggen af Freyja, der trods et meget panisk føl, der stadig kaldte, ikke fortrak en mine.
 
Der var ingen tvivl om, at Freyja skulle med herhjem og det er heller aldrig blevet fortrudt siden. Hun har været en helt særlig hest her og helt sikkert også den klogeste vi har haft. Hun kunne både komme under og over hegn uden hegnet tog skade og vidste altid, når der blev givet mere græs et sted, så hun kunne stikke hovedet i græsset før alle de andre foldkammerater.
 
Hun har båret Sine rundt i alt slags vejr, galoperet for fuld gas op af bakker, hvor ingen anden hest kunne følge hende. Hun har sprunget over bomme, som om de var giftige og hun passet flere føl og unge heste her, samt været med på ferie ved Vesterhavet flere gange.
 
Freyja havde et helt specielt udtryk. Hendes store øjne der altid kiggede helt ind i en, som om hun vidste hvad man ville have hende til.
 
Jeg ønsker alle hestepiger eller drenge en gang i livet møder ”sin Freyja”

7.10.17

Sine og Esja var til juniorundervisning i Hrimfaxa på Mors ved Annika Skrubbeltrang. Det var super godt og hyggeligt.

29.08.17

Skøn undervisningsdag i søndags med hestefolk i massevis og et par der ikke har været her med hest før. Det er skønt at møde nye mennesker.

Stor tilfredshed med undervisningen selvfølgelig. Billeder..

 

27.08.17
Mathilde kommer og underviser igen søndag den 27.08.17. Der er ingen pladser ledige. 
 
13.08.17
I dag har vi haft Lisette Noah, som er Blue Berry Hill Instruktør, til at undervise fire ekvipager. Det var første gang i flere år (pga skade), at Otto var med til undervisning. 
 
7.08.17
Lisette Noah kommer og underviser 4 ekvipager på søndag.
 
31.07.17
Sine og Abba er hjemme igen efter Junior Cup. Cuppen afsluttede med to dages stævne, som forældre måtte komme og se. Sikke omgivelser og muligheder der er på Vilhelmsborg.
Sikke et arrangement som DI´s Junior udvalg har stablet på benene. Helt fantastiske piger bag arrangementet og en ordentlig flok holdledere til at tage sig af hvert sit hold. Wau, siger vi bare og TUSIND tak fordi I gider !
 
 
25.07.17
Så er Sine og Abba installeret på Junior Cup den næste uges tid. Cuppen slutter med stævne i weekenden, som vi forhåbentlig skal ned og se.
 
18.07.17
Masser af forskellig træning på ridebanen i dag. I morgen er der hyggeaften på banen med bomme osv.
 
Nyt på bloggen - Indtjek, dyrlægekontrol og skokontrol til DM
 
16.07.17
Så fik Sine og Abba prøvet kræfter med GDC til DM -(kun anden gang de prøver GDC).
Hold da op en masse de skulle forholde sig til. De klarede det så fint, men var oppe mod nogle fantastiske ekvipager, så det blev ikke til en finaleplads.
Sine var helt sikkert den med det fedeste banner/fanklub.
Tak fordi I kom.
Vi har lært en masse om hvordan sådan noget foregår - sikke en fest. Sine var ikke nået hertil uden sin mega dygtige underviser Mathilde Hejer Kristensen + familie .
 

6.07.17

Lækker træning i Skive Plantage. Der er så skønt derude og de fedeste stier til træning af alle gangarter.

3.06.17
Abba var til tjek hos hestefysioterapeut Karin Wyrtz, så hun er klar til DM i næste uge. Uha, det bliver så spændende. Tænk at vi har en ekvipage der skal med. Det er så stort ! :-) Vi glæder os helt vildt til dagene i Herning.
 
2.07.17
Dejlig dag ved travbanen med undervisning. Det var Mathilde Hejer Kristensen, der underviste junior og ungryttere.
 
1.07.17
Veloverstået ridelejr med fem skønne, hjælpsomme tøser. Det var en ren fornøjelse. I år var det med to overnatninger, så der kunne hygges igennem.
Der blev sprunget, redet forhindringsbane og modtaget unndervisning med hestene. Der udover var der besøg på Tarok museet med rundvisning og fortælling om filmoptagelserne. Pigerne havde set filmen aftenen forinden.
Der blev lavet drømmefangere, lerheste, spist bålmad. og set Stormy II.
 
24.06.17
Mathilde kommer og underviser søndag den 2.juli på ovalbanen i Skive. Der er stadig pladser.
 
24.06.17
I tirsdags var Sine og Mette med på Fjördurs tøsetur, hvor der var over 20 ryttere. Det var en super skøn tur i det dejligste terræn. Bagefter var der grillpølser og hygge i stalden
 
16.06.17
Hygge på banen med forskellige øvelser endten ved hånd eller fra ryggen. 10 heste var på banen i alt. Det var så hyggeligt. Billeder..
 
 
14.06.17
Nyt på Bloggen - HÆDERSHESTEN
 
5.06.17
Mathilde kommer og underviser lørdag den 17.juni. Der er én ledig plads pt.
 
4.06.17
 
3.06.17
Mægtigt dag med "Sommersjov" (mini ridestævne herhjemme). En helt masse søde og hjælpsomme folk - tusind tak fordi I vil være med til mine skøre påfund. Jeg elsker sådan nogle dage.
 
 
26.05.17
Fantastisk dag med undervisning i det skønneste vejr. Mathilde er bare super dygtig til at undervise, uha altså. Der blev øvet lidt af hvert b.la schenkelvigninger, kontraversader, tølt, trav, galop, skridt og to unge heste på banen også. Undervisning for enhver uanset hvor langt rytter eller hest er.
 
13.05.17
Efter Heklas stævne måtte vi sande, at Abba har brug for meget mere stævnetræning for ikke at stresse sådan op, så derfor var hende og Sine til Gantis stævne i går for at få en god oplevelse.
Sandelig om Abba ikke bare var helt cool og rolig og spiste glad græs på den lille fold (uden at lave et spor hele vejen rundt ved hegnet, ej heller et eneste bukkespring på folden). Det var en super skøn dag med mega godt vejr.
 
Det er første gang vi ser stævne på Gantibanen. Der var ikke så meget plads, men rigtig hyggeligt og godt arrangeret.
 
 
10.05.17
Undervisning med Mathilde den 26.05. Der er to ledige pladser endnu.
 
1.05.17
Så blev der afholdt stævne i Fjördur som vi var med til at arrangere sammen med to tøser og deres dejlige mænd. Det var en rigtig dejlig dag, der gik alt for hurtigt.
Sine og mormor havde heste med, mens Søren og Mette sad i sekretariatet.
Sine startede for første gang T3 og 4.2 på Abba, hvilket bare gik så fint. Hun startede også på Esja i T8 og 4.5 og forbedrede sine karakterer meget fra sidste gang.
Mormor red en meget frisk Sif i T8 i fin stil.
 
24.04.17
VILD weekend - Nordjysk Mesterskab i Gædingakeppni i Hekla.
Sine og Abba havde kastet sig ud i noget af en UDFORDRING.... Gædingakeppni stævne med et spinkelt håb om at blive kvalificeret til DM til et stævne i år.. og sandelig om det ikke lykkedes i første forsøg. Hun har en dygtig og ambitiøs underviser - Mathilde Hejer Kristensen !!
 
SEJE Sine Damm Bak og Abba !! De var også så heldige at komme i A finalen - sikke en weekend!! og så fik vi set (og Sine prøvet) hvad Gædingakeppni er.
 
Super godt stævne med en MASSE søde mennesker, fantastiske faciliteter og forplejning samt virkelig dygtige heste og ryttere.
 
Abba fik sig også en på opleveren...jøsses hun var vild fredag-lørdag og så var alt energi desværre også brugt til søndag, hvor hun skulle ride, men det gik jo super alligevel.
 
 
 
16.04.17
 
14.04.17
Se lige skønne Atli
 
12.04.17
Så er det forår og snart kommer der føl rundt omkring på markerne. Desværre ikke hos os, men jeg har heldigvis været heldig at se et føl blive født flere gange efterhånden. Første gang var i 1978. Læs om min oplevelse.
 
2.04.17
Stævnetræning på ovalen i Skive. Der skete en masse derude. Der var springundervisning på dressurbanen, mens Mathilde underviste på ovalen. Travponyerne var også i gang med træning. Super skøn dag. 
 
1.04.17
Uha, det går godt med Atlis tilridning. Han bliver bare sådan en skøn ridehest.
 
24.03.17
Så var Atli med på rideholdet for første gang. Det klarede han så fint. Han bliver en god ridehest.
 
 
23.03.17
Besøg af hestefysioterapeut Karin Wyrtz som skulle behandle tre heste samt finde en sadel til en af dem.
 
21.03.17
Vi er med til at arrangere stævne i Fjördur. Kom ud og kig.
 
20.03.17
I julen deltog jeg i en konkurrence på Facebook, hvor man kunne vinde et kursus med teori og eneundervisning for sig selv og tre veninder.
Jeg var simpelthen så heldig at vinde!!
Så igår afholdt Lisette Noah et kursus her. Lisette er uddannet Blue Berry Hill instruktør.
Vi startede indendøre med teori om læringsteorier, anatomi og biomekanik. Derefter var der 45 minutters enelektion til hver deltager og til sidst en afslutning med snak og spørgsmål. Det var en helt vildt god og lærerig dag og fedt at snakke læringsteorier, anatomi mm. inden vi gik i gang med den prakitske del. Flere billeder...
 
Kig på hendes http://lisettenorah.dk/
 
11.03.17
Der blev trænet hurtigt tempo :-)
 
  
24.02.17
Dejlig eftermiddag. Det første ridehold red en lille tur og det andet hold sprang.
  
12.02.17
Fredag og lørdag gik med at se World Tølt i Odense. Uha, det var så godt! Vi var 16 der havde købt billetter sammen, så det var bare så hyggeligt.
 
5.02.17
I går var der Fastelavnsstævne i Nøkkvi.
Sine og Abba var med og prøvede kræfter med T5, Spring og AL dressur. De var så seje!!!!
Det blev til en anden plads både i T5 og springklassen.
 
I Nøkkvi er der altid rosetter til alle, for alt hvad man deltager i. Der var også en sjov kostumeklasse, hvor ekvipagerne var udklædte. Et hyggeligt stævne for alle uanset om ens islænder kan tølte eller ej og med alternative klasser som spring, dressur og tre gang, så måske der kan lokkes nogle af ridepigerne med en anden gang.
 
Super skønt stævne med hygge, dejlige mennesker, fede rosetter og flotte præmier.
 
 
29.01.17
I julen deltog jeg i en konkurrence på Facebook, hvor man kunne vinde et kursus med teori og eneundervisning for sig selv og tre veninder.
Jeg var simpelthen så heldig at vinde!! Så i marts kommer Lisette Noah og laver et kursus her. Hun er uddannet Blue Berry Hill instruktør. Vi glæder os helt vildt. Der kommer mere om kurset her.
Kig evt. på hendes hjemmeside.
 
Atli har været en tur af markvejen med rytter for første gang i sidste uge. Dygtige hest.
 
 
 
I dag var det store-muge-dag.
 
17.01.17
Der er datoer til aktiviter i år.
 
15.01.17
Så kom der da lige lidt sne.
 
 
8.01.17
Det går stille og roligt med Atlis tilridning. Vi træner lidt en gang i mellem og der kan gå lang tid, hvor han har fri, men han bliver uden tvivl en lækker ridehest med en sjælden god og hurtig tølt. Han har også de bedste gener med sig og en fantastisk opvækst hos Stutteri Grønkær.
 
3.01.17
Søren går ofte ture med Atli, så Atli kan vænne sig til at gå hjemmefra uden andre heste. Det er der nu ikke de store problemer i.
 
1.01.17
Rigtig godt nytår til alle jer, der følger min hjemmeside. Hestene og vi er kommet godt ind i det nye år. Der var ikke tid til at ride i går, men der var masser af isheste alligevel og fødselsdagsgaver; et lager af hestebolsher, springbomme samt maling dertil, en hestesko i chokolade og gavekort til rideudstyr.
 
Dessert - Blomsterbergs jordbærbjerg pyntet med hjemmelavede chokoladeheste lavet af Sine.
 
 Hestesko af chokolade samt bordløber med ishest fra Midtgård maleri  
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev