Aktiviteter / 2020 / 20.Rytterfitness

Rytterfitness

Rytter Fitness i Ørslevkloster

I samarbejde med Mette Damm Bak opstarter jeg rytter fitness
i gymnastiksalen på adressen

Ørslevkloster Børneunivers, Hejlskovvej 27, 7840 Højslev.

Det vil være et forløb af 5 gange fordelt på mandage i ulige uger,
med opstart i uge 45, kl.17.30.
Der vil være nye udfordringer hver gang, og der vil
blive taget højde for den enkeltes niveau.

Prisen vil være 350kr. pr. person for hele forløbet.

Senest tilmelding 12/10 2020

Mvh. Julie Flæng Jakobsen
 
Rytter Fitness Som rytter er det vigtigt også at træne uden hesten, engang imellem. Både vi som ryttere, men også hesten har skævheder og svagheder, som gør at når vi træner sammen (rider) så vil vi kompensere for hinanden.  Vi som ryttere påvirker hesten med vores vægt, en skævhed i kroppen, en svag side (vi forventer af hesten at den er lige god på begge volter, men er vi som ryttere lige stærk i højre og venstre side?) Men hesten påvirker faktisk også os som ryttere, med bevægelse som vi skal kunne følge med i, og støddæmpning, som vi skal kunne absorbere, uden at det generer hesten.  En fit og symmetrisk rytter har de bedste forudsætninger for at hjælpe sin hest bedst muligt, men også de bedste forudsætninger for ikke at udvikle en låsning eller spænding i kroppen pga. En skævhed eller svaghed som hesten har.
 
Min træning er bygget op af de 5 grundprincipper: 
 
Udholdenhed: Hvad sker der når vi bliver trætte? Vores stabilitet og styrke bliver svækket, pga. Manglende ilt til vores muskler, og vi kommer til at spænde op i kroppen. En bonus-faktor ved at løbetræne er at vi får vægtbelastning på vores knogler, da ridning anses som en ikke-vægtbærende aktivitet. Vægtbæring er vigtig i forhold til ikke at udvikle osteoporose (knogleskørhed). Et andet ord for vores udholdenhed er Kondition.
 
Styrke: Det kræver en hvis muskelstyrke at ride hest. lår-muskulaturen skal kunne holde os til hesten, og samtidig bære os til at stå i et let sæde. Arm-muskulaturen skal kunne holde imod hesten, når den trækker på tøjlen. Og vi skal have styrke i vores core (overkrop) for at kunne holde os oprejst mens hesten bevæger sig. 
 
Stabilitet: Musklerne skal kunne arbejde sammen, og være korrekt trænet således at det optimale samarbejde opnås i kroppen. Under stabilitet hører balancen. 
 
Mobilitet: Kroppen skal være mobil, og have mulighed for at følge hestens bevægelser, er der en indskrænkning af mobiliteten i den ene side, vil dette kunne mærkes i ridningen. Desuden skal kroppen være mobil, så den kan absorbere de stød, hesten sender videre op i os under bevægelse. 
 
Afspænding: For at sikre sig at musklerne kan slappe af igen efter at vi har spændt op i dem, er dette en vigtig faktor i træningen. 
Laanumgaard - Mette og Søren Bak, 7840 Højslev